Pamuk tarlasından tıp fakültesine

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaşayan, yazın ailesine pamuk tarlasında yardım eden İbrahim Halil Özyavuz, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandı.

7 kardeşli bir ailenin en büyüğü olan 17 yaşındaki Özyavuz, babasının çiftçilikle uğraştığını söyledi.

Şanlıurfa'da ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nden mezun olduğunu belirten Özyavuz, başarısı dolayısıyla dershaneye ücretsiz gittiğini ifade etti.

ÖSS-1 puan türünde sözel alanda 374 puanla Türkiye 242'ncisi, ÖSS-2 sayısal alanda ise 368 puanla Türkiye 1004'üncüsü olduğunu bildiren Özyavuz, ayrıca Şanlıurfa üçüncüsü olduğunu söyledi.

7 tercih yaptığını, bütün tercihlerinin tıp fakültesi olduğunu söyleyen Özyavuz, dördüncü tercihi olan İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesini 368 puanla kazandığını bildirdi.

Ailesinin bu duruma çok sevindiğini dile getiren Özyavuz, ''Böyle bir sonucu bekliyordum. Benim için şaşırtıcı olmadı. Harran'ı en iyi şekilde temsil edeceğim. Harran'da dershane bulunmuyor. Bence ilçemize bir dershane yapılırsa burada üniversiteyi kazanan gençlerin sayısı artacak. Umarım Harran'da da üniversiteye giden gençlerin sayısı artar. Ben onlara örnek oldum'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber